Laddar…

Angelicaz

smink

Tips och råd kring smink

Som ung kvinna, som nyss börjat sminka sig, så är det inte alltid lätt att veta på vilket sätt man ska göra eller vad för typ av smink som kan tänkas passa. Då kan det vara skönt att ta del av bra råd för smink. Det är just vad du ska få i denna artikel! Bra tips och bra råd kring smink och sminkning.

Till att börja med kan det ju vara en fördel att fylla din sminkväska med smink. Det finns idag ett visst antal basprodukter som kan vara smart att satsa på. Det är inte ett måste att köpa på dig allt smink direkt, utan det går bra att fylla på lite då och då. Tänk bara på att även smink brukar ha ett bäst före datum.

Vad för smink är bra att ha hemma?

Vad just du ska satsa på att ha i din sminkväska, det beror dels på hur ofta du sminkar dig och vad för slags sminkning det är du vill göra. Dock kan det vara bra att ha smink dels för vardagsbruk, dels för fest. Det kan vara smart att satsa på att köpa smink så som foundation, concealer, puder, bronzer, rouge, highlighter, eyeliner, kajal, ögonskugga, mascara, brynpenna och läppstift/läppglans.

Med de produkter vi nämnt ovan så kan du få till en bra sminkning. Sedan är det ju så klart att du kan ha flera olika sorters ögonskuggor, med olika färger, för att kunna variera dig. Samma sak med läppstift eller med läppglanset.

Smink efter hudton

När du ska välja smink, så är det ofta bra att gå efter vad du har för hudton. Man brukar oftast tala om varma och kalla färger, så väl då om varma och kalla hudtoner. För att du ska kunna ta reda på vad du har för hudton, så finns ett enkelt knep och det är att kolla på dina vener du har på handleden. Är de mot det blåa hållet, så har du en kall hudton, medan om de är mot det gröna hållet så är det en varm hudton du har. Har du en kall hudton så passar du ofta bra i färger som är mot det kalla hållet, som blått, grönt, lila och rosa. Du som har en varm hudton, du passar oftast bra i varma färger och jordnära färger så som till exempel gul, orange, röd, brun och olivgrönt.

Smink kan även väljas efter ögonfärg, då det med hjälp av olika färger går att framhäva just dina ögons färg på bra sätt.

Lär dig att sminka dig

Det bästa råd vi kan ge dig, för att du ska lära dig att sminka dig, det är att öva, öva och öva! Ta gärna hjälp av olika tutorials och videos på nätet som ofta visar steg för steg hur du lägger en bra makeup. Har du bara bra smink och tålamod, så ska du se att du snart lärt dig att lägga en supersnygg sminkning, det för både vardag och fest!