Laddar…

Angelicaz

Så inreder du på bästa sätt

Så inreder du på bästa sätt

Inredning, det är ett ganska vitt begrepp och söker man på nätt efter goda råd för inredning, så kommer det upp en hel del sökresultat. Dock brukar dessa vara specifika så som ”så inreder du ditt sovrum”, eller ”så inreder du bäst med svart” och så vidare. Om du söker goda råd för inredning, generellt så att säga, för hela ditt hem, så blir det genast lite svårare. Det bästa är egentligen att söka efter olika inredningsstilar eller kolla i inredningsmagasin, där det finns gott om bilder på andras hem. Det som ett sätt att hitta inspiration.

Måste man inreda hemmet i en enda stil?

Korta svaret på denna fråga är nej, det måste man inte. Samtidigt är det ju helt upp till dig! Du kanske har fastnat för en viss stil och vill att hela hemmet ska gå i den stilen och det är ju helt ok. Samtidigt är det ju helt ok att ha en viss inredningsstil i vardagsrummet och en annan i sovrummet. Det du ska akta dig för, det är att inreda ett enda rum i massa stilar. Det kan bli allt för rörigt. Visst finns det vissa stilar som harmonierar med varandra, men då räcker det ofta att du blandar två stilar i så fall. Förvisso finns det en stil som kallas för eklektisk inredningsstil, men den kan vara svår att bemästra! Dock kan du så klart testa att göra den, om det är vad du är ute efter.

Vilka inredningsstilar finns det?

Egentligen finns det idag hur många olika inredningsstilar som helst! Dock är det ett par av dem som är bland ”de vanligaste”. En mycket vanlig inredningsstil som många gillar, det är den så kallade lantliga inredningsstilen. Den kännetecknas bland annat av rustika teman, trä, gärna i vitt, tyger, blommor, kryssmönster samt så klart naturliga material så som sten, bomull, keramik, trä och smide.

En annan vanlig inredningsstil är skandinavisk inredningsstil. Den kännetecknas av enkelhet, renhet och minimalism. Gärna vita interiörer med lite svart och kanske någon enstaka accentfärg.

Marin inredningsstil eller New England-stil, det är en inredningsstil med blåa nyanser, vita bakgrunder, känsla av hav, rep, ankare, hjul och så vidare.

Utöver dessa finns det ju en mängd fler inredningsstilar. Det är romantik, industrialism, bohemiskt, glamour, modernt, retro och så vidare.

Testa dig fram

Att inreda hemmet, det är att göra det personligt och att göra det till något du trivs med. Även om något är hett och trendigt, så ska det ju kännas som ditt hem, inte hämtat från ett lyxigt magasin. Det ska ju gå att bo i ditt hem, inte tassa runt på tå. Så för att du ska hitta en stil du gillar, som du känner dig bekväm med, se till att testa dig fram. Du måste inte köpa allt nytt heller! Många snygga inredningsdetaljer hittar man oftast på loppisar till exempel. Våga gärna blanda nytt och gammalt och testa även att piffa upp möblerna och annat så att de blir mer personliga.