Laddar…

Angelicaz

gosh smink

Satsa på bra smink för dina ögonbryn

Ögonbrynssmink, kan det vara något att ha? Ja, faktiskt! Ett par snygga ögonbryn är ju en del av din sminkning och det tillsammans med ett snyggt läppstift på läpparna sätter liksom pricken över i:et på det hela. Idag finns det en hel del smink ögonbryn att välja mellan. Det är allt från ögonbrynsgel till ögonbrynsmascara, ögonbrynsskugga och ögonbrynspenna.

Det kan dock vara bra att innan du sminkar dina ögonbryn att se till att de är välformade och snygga och har den form du vill att de ska ha. Det kan du göra till exempel med en pincett där du då noppar bort de hårstrån du inte vill ha kvar. 

Snygga ögonbryn på olika sätt

Om du funderar på vad för slags smink ögonbryn det finns och vad för ögonbryn smink du bör satsa på, så bör du utgå från hur dina egna ögonbryn ser ut. Har de rätt form och färg, eller vill du ge dem mer styrsel samt fylla i så att de blir mörkare? Ögonbrynsgel är något du kan använda dig av för att forma dem, samt se till att alla hår ligger på plats. Den finns dels som transparent, men även som färgad om du vill ha lite färg på dina bryn.

Om du tycker att dina ögonbryn är glesa, så kan du med fördel fylla i dem. Det kan du göra med en ögonbrynspenna så väl som du kan använda dig av ögonbrynsskugga. En ögonbrynspenna kan du förövrigt även använda tillsammans med en transparent ögonbrynsgel om du vill.

En ögonbrynspenna kan även användas för att markera dina ögonbryn, eller helt enkelt för att fuska fram ett par snygga ögonbryn. Med pennan kan du fylla i hela ögonbrynet om du vill, det går fort och är lätt. Men om du vill att det ska se så naturligt ut som möjligt, då ska du använda pennan för att måla som små tunna streck. Det i brynstråts växtriktning. Om du gör det, så kommer det att se ut som om du har flera strån samt tätare strån i dina bryn. Se till att välja rätt färg på pennan så att det ser naturligt ut. 

När det gäller ögonbrynskugga så fungera den lite på samma sätt som en vanlig ögonskugga. Den täcker och ger färg. Den är även enkel att applicera samt att den gör att din look blir naturlig. 

Ögonbrynsmascara är en annan variant av smink ögonbryn. Även denna ger dig fyllighet, färg och form. 

Du som inte vill hålla på med att sminka dina ögonbryn i tid och otid, du har två andra alternativ att välja på. Det ena är helt enkelt att färga dem, med ögonbrynsfärg. Färgen försvinner så småningom i takt med att brynen växer, men då är det bara att färga om dem. Ett annat alternativ är kosmetisk tatuering. Du tatuerar då in så att det ser ut som naturliga strån. Kosmetisk tatuering finns även för andra saker så som eyeliner och lipliner. Oftast krävs påfyllning efter ett år.