Laddar…

Angelicaz

Så väljer du soffkuddar


Har du precis köpt en ny soffa som du nu vill hitta fina kuddar till? Det är ju så att prydnadskuddar, de kan antingen sätta pricken över i:et eller så stjälper de hela looken! För att du ska slippa ha ett ostrukturerat hav med kuddar eller att de bara är uppradade på led, så se från början till att göra rätt val. Det ska finns en bra dynamik och variation. Om du redan har kuddar du gillar, men vill byta utseende på dem, köp då Tine K kuddfodral och sätt på dem.

Börja med en skiss

Ett vanligt misstag när det gäller soffkuddar, är att man köper en fin kudde på ett ställe en dag och senare köper en annan på ett annat ställe. Det utan att ha en plan för hur de ska placeras i soffan. Ett bra alternativ är förstås att ta de kuddar du redan äger och förnyar dem med Tine K kuddfodral. Annars är det smart att göra en slags skiss över soffan, för att bestämma hur slutresultatet ska vara. Följ då de punkter vi tar upp nedan.

Anpassa efter soffans form

Formen på din soffa, det styr antalet kuddar samt storleken på dem. Så det är bra att utgå från om du har en rak tresits eller om det är en hörnsoffa eller om det är en soffa med en divan. Om du till exempel har en hörnsoffa så är det bra att ha tre kuddar, som är kvadratiska och i lite större storlek. Det för att markera soffan på tre olika punkter. 

Arrangera i grupper

Efter dessa tre kuddar som en bas, så kan du sedan välja att fylla på med fler kuddar. Det i mindre storlekar och med en annan form med om du vill. Dessa kan du arrangera i grupper runt dessa tre större kuddar. 

Välj en accentfärg

När du har bestämt dig för antalet kuddar, vad de ska ha för storlek och vad de ska ha för form, så kan du gå på vad de ska ha för färger, mönster och material. Det är rätt vanligt att vi svenskar har soffor neutrala färger, som vit, svart, grå eller beige. Se då till att välja kuddar med en accentfärg som får sticka ut. 

Ha olika material

Du kan välja att ha olika Tine K kuddfodral på dina kuddar samt även satsa på kuddar i andra material. Det måste inte ens vara kuddar i klassiska kuddtyger, utan det kan vara fräcka alternativ som kuddar i siden, med paljetter, i fuskpäls och så vidare. Det är alltså helt ok att blanda kuddar med olika material.

Mönstermatcha

Du kan också se till att låta dina kuddar ha olika mönster, men att de ändå har samma färgskala så att säga. 

Få till det på ett bra sätt

Inredning med kuddar, det handlar om balans. Särskilt då du ska välja hur många mönster, färger och material du kan använda dig av. Det bästa är att utgå från rummet du har samt den övriga inredningen där.