Laddar…

Angelicaz

airsoft

Airsoft för nybörjare – Bra att veta

Är det så att du fått upp ögonen för airsoft? Det är en trevlig sport som får allt fler utövare. Om du är totalt nybörjare, så finns det ju en del bra saker att veta, före du ger dig ut med ett airsoft gun och skjuter. För det första, ett airsoft vapen, det är ingen leksak, utan det är en replika av att äkta vapen. Det är 18-års gräns på att köpa eller äga ett air soft gun. Ett sådant kan du för övrigt köpa på https://www.guncity.se/. Personer under 18 år kan få använda ett airsoft gun, om det finns en som övervakar användningen av det. Personen som övervakar ska då vara över 20 år. Spel med airsoft är bara för personer över 18, eftersom det är svårt att övervaka de som är under denna ålder.

Uppförande och regler i airsoft

Det är inte ett måste att ha ditt airsoft vapen i ett vapenskåp hemma, men du bör förvara det på ett sätt så att ingen obehörig kan få tag på det. Det är därmed rätt bra att ha det ett fodral eller i en väska som du ställer undan. 

Du bör även ha koll på vad ditt vapen har för utgångshastighet, alltså med vilken hastighet kulan lämnar mynningen. Detta kan vara olika och det finns olika säkerhetsavstånd att förhålla sig till. Det för att undvika skador.

Att vara med i airsoftspel

Det är inte ett måste att vara med i ett lag då du ska spela. Du kan komma till ett spel, helt själv och där få tilldelat ett lag. Oftast så anmäler man sig till olika spel innan. Det så att arrangörerna vet hur många det är som ska delta. 

Det finns olika typer av airsoftspel att delta i. Det finns de som är lite kortare, på runt en halvtimme. Där ska två lag eller fler uppnå vissa mål. Det kan handla om att man ska ta motståndarlagets flagga eller att man ska eliminera det andra lagets spelare. Sedan finns det även spel som är längre. Oftast då på ytor där det finns byggnader och annat.

Det finns även ett spel som kallas för MilSim. Det handlar då en hel del om taktik och samarbete och det under en längre tid samt under så kallat fältmässigt förhållanden. Då ligger oftast fokus på att göra det hela så verkligt som möjligt samt att man ofta då har utrustning och vapen som passar scenariot.

Vapen och utrustning

Inom airosoft är det oftast ett stort fokus på utrustning och så klart airsoft guns. Till att börja med så måste du inte köpa på dig en massa olika vapen och utrustning. Som nybörjare kan det räcka med att skaffa dig ett första vapen, samt ett ögonskydd som är obligatoriskt att bära. Sen är det bra att ha oömma kläder och bekväma skor!

Sedan allt eftersom kan du köpa på dig fler vapen samt annan utrustning som du känner att du bara måste ha! Bland annat kan du satsa på olika bärsystem för att ha med dig extra ammunition och annat. Sedan kanske kläder, som matchar det spel du ska spela, hjälm och så vidare.