Laddar…

Angelicaz

läppolja

Tips för mjuka och fina läppar

Under vissa perioder, oftast de kallare, så tar våra läppar en hel del stryk. De blir torra och fnasiga och ibland kan de även börja flagna. Om det är så att du ofta har torra läppar, så kan det vara smart att satsa på en bra läppolja till exempel. Sedan finns det även annat du kan göra eller använda dig av. 

En bra grej att se till att göra med dina läppar, det är att peela dem. Det går att göra på flera olika sätt. Det allra enklaste sättet är att investera i en mjuk tandborste, som du försiktigt roterar på dina läppar. Efter du har peelat läpparna, se till att återfukta dem! Det kan du göra med läppolja eller med läppbalsam eller med naturliga produkter.

Smarta knep för mjuka läppar

Det finns en hel del naturliga produkter du kan använda dig av på dina läppar, många av dem har du säkert redan hemma. Två tips vi delar med oss av, det är att använda dig av honung eller gurka!

När det gäller honung, så är det perfekt mot läppar som flagnar. Honung kan återfukta dina läppar samt att den är även rik på antioxidanter. Sedan har honung även antibakteriella egenskaper. Det du kan göra det är att blanda honung med kokosolja. Sedan applicera och låta verka under natten. Det blir som en slags läppinpackning. 

Gurka är något som många säkert använt och lagt skivor på ögonen! Men gurka kan även användas på dina läppar. Det är bara att mosa ett par skivor och applicera detta på dina läppar, morgon och kväll. 

Vad kan man göra för att slippa torra läppar?

Under perioder som du får extra torra läppar, som under vinter, så kan det vara bra att undvika vanliga läppstift, som verkar uttorkande. Det är då bättre att satsa på produkter som ger fukt åt dina läppar. Det finns till exempel läppbalsam med färg! Sedan är ett alternativ så klart att använda dig av läppstift ändå, men tillsammans med läppolja!

Anledningen till att läpparna blir torra, det handlar om att de blir fattiga på fukt. Detta sker särskilt under vintern, eftersom läpparna då utsätts för kalla temperaturer ute, samt torr luft inne. Fukten dras då ut från läpparna och de kan börja strama. Du bör se till att vara noga med att återfukta dina läppar under denna period. Även dricka mer vatten. 

Om du känner av att dina läppar är torra och börjar strama, undvik att slicka på dem. Det kan förvärra det hela! Om du inte har läppolja eller läppbalsam nära, så kan du använda dig av ett par droppar olivolja istället. 

Satsa på bra produkter för dina läppar

Om du vet med dig att du ofta får torra och fnasiga läppar, så se då till att skaffa bra, återfuktande produkter som till exempelvis läppolja eller läppbalsam. Se till att ha det hemma, i väskan med dig ut, på jobbet. Sedan som sagt undvik att slicka på dina läppar samt se till att peela dem ibland!