Laddar…

Angelicaz

köp tine k bambussofa

Vårda dina bambumöbler på rätt sätt

Bambumöbler är hetare än någonsin att använda sig av, det både ute och inne. Om det är så att du har en eller flera bambumöbler redan, så är det ju bra att veta hur du ska ta hand om dem på bästa sätt. Om du ännu inte har det, så köp tine k bambussofa, som en första möbel. Bambu i sig är ett slags gräs, som växer snabbt och vissa varianter kan bli upp till 30 meter höga. Det är de rörformade stjälkarna/stammarna, som är ihåliga och böjbara som används för att bland annat göra bambumöbler av. 

Skydda din Tine K bambusoffa

Om du har en Tine K bambusoffa, eller andra bambumöbler, så är det två saker som är viktiga att skydda dessa mot. Det är dels starkt solljus, dels regn och fukt. Solljuset kan bleka och torka ut dina möbler och om det regnar mycket eller är fuktigt, så kan bambumöblerna få mögelfläckar och annan påväxt.

Det allra bästa för din Tine K bambusoffa är att låta den stå under tak samt att den även bör stå torrt, svalt och välventilerat, särskilt då du ska förvara den under vintern. 

Om dina bambumöbler står ute, under en bar himmel, så kommer de att blekas och bli lite gråaktiga, alltså få en patina på sig. Du bör regelbundet torka av dina möbler, för att motverka fuktfläckar. 

Gör rent dina bambumöbler

Din Tine K bambusoffa eller dina andra bambumöbler bör även göras rent ibland. Det kan du göra med en mild tvållösning och vattenfuktad trasa. Tänk bara på att efter sedan torka dem helt torra, det kan göras med en torr och mjuk klut. Du kan även satsa på att olja in dina bambumöbler, med en mineralolja, det förhindrar att de torkar ut. 

En sak som kan ske med äldre bambumöbler, som torkat ut, det är att deras tunna virade banddetaljer lossnar eller att de brister. Ibland går det att rädda dessa, genom att blötlägga dem och göra nya hål. Ett annat smart alternativ annars är att göra nya bindningar med hjälp av naturmaterial, till exempel bast eller sisalsnöre.

Förvaring av dina bambumöbler

Under vintern är det en stor fördel om du har möjlighet att förvara dina bambumöbler inomhus. Se till att före du tar in dem för vinterförvaring att torka av dem först med en lätt fuktad trasa samt torka dem helt torra. Se till att det är en god ventilation där du ska ha dem under vintern. Det så att det inte bildas mögel på dem. 

Möbelskydd för dina bambumöbler

Något som kan vara bra att satsa på att ha för dina bambumöbler, det är möbelskydd. Det är en ganska billigt färsäkring för dina möbler. Även om det är så att du har dem under tak. Tänk bara på att då du ska placera dessa skydd på dina möbler, att de inte är fuktiga, samt att det måste finnas en luftspalt mellan marken och skyddet. Det för att möbeln ska få den ventilation den behöver.